OM STOLZENBACH

Simon Leth Stolzenbach

Født 16. juli 1979

Cand. mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet

Arbejder i DR

Live fra Arkivet

Joachim                                                 Simon

Foto fra Live fra Arkivet, DR3

RADIO

Stephen Schwartz sad aldrig ned. Han gik bagved mig, frem og tilbage i det lille lydstudie, ofte med lukkede øjne. Han var eminent til at lytte. Pludselig sagde han: “Stop dér! Klip det ud, det stykke skal vi bruge.” Så kunne han finde på at spørge: “Hvorfor skal vi bruge lige det stykke, Simon?” Pludselig var gode svar dyre. Hvordan kunne et lille stykke reportage rumme hele historien? En bevægelse. Lyden af vandhane. Tonefaldet i en sætning.

Stephen Schwartz, den legendariske radio-pioner fra DR, som har lavet de banebrydende radiomontager Willys verden, Nattevægteren, Notater fra en losseplads, Snigskytter og den utroligt smukke Ravfinderen – en montage om øjnene der ser; ham var jeg så heldig at arbejde sammen med en årrække. Han vandt internationale priser for sine montager, men var samtidig en fantastisk læremester. Ivrig som et barn og altid på jagt efter den helt rigtige reportage-bid, der siger mere end 1000 gange 1000 ord.

schwartz_billede

MUSIK

Først var der Kurt Cobain og langt filtret hår. Bagefter kom jazzen. Chick Corea var overraskende nok det første jazz-album, jeg havde mellem hænderne. Jeg lånte cd’en på Kalundborg Folkebibliotek og overspillede den hurtigt til minidisc. Udelukkende pga. af dens flotte lilla tegneseriecover.

Chick Corea. Det var vildt. Det var fusionjazz. Mine øre havde aldrig hørt noget så hurtigt. Hvis jeg hørte den i dag, ville jeg sikkert ikke bryde mig om musikken. Anyway. Resultatet er det samme: Jeg kom ind i jazzen, i fusionen, i verdensmusikken, i kompositionsmusikken, i støjen og hvad jeg nu ellers har været så heldig at høre hos venner, som køber flere plader end mig.

Kurt CobainChick Corea Time Warp

Første band på Bjerre Herred Efterskole ca. 1995yoyooyoy-pt2-8

yoyooyoyfestival

Skriv et svar